Bestuurder bestelwagen met gasflessen is vrijgelaten

© Séverine Champeaux - BRUZZ

De bestuurder was donderdagavond opgepakt voor verhoor, nadat hij door het rood licht was gereden met een bestelwagen met twee gasflessen. Nu is de man vrijgelaten. Dat meldt het parket van Brussel.

In een reactie aan BRUZZ laat het parket weten dat ze geen argumenten hebben om aan een onderzoeksrechter de aanhouding van de bestuurder te vragen. "Op basis van de elementen die we vandaag voor ons liggen hebben in het onderzoek, kunnen we alleen maar vaststellen dat de uitleg die de man geeft valabel lijkt te zijn", zegt Ine Van Wymersch, de woordvoerder van het parket. De bestuurder verklaarde tegenover de speurders dat hij de gasflessen vervoerde voor huishoudelijk gebruik.

Eerder raakte bekend dat de bestuurder veroordeeld is met uitstel voor feiten die hij vroeger heeft gepleegd. "Om terug te komen op dat uitstel, moet er sprake zijn van een misdrijf. Behalve het feit dat hij een rood licht heeft genegeerd, hebben we vandaag geen argumenten om te stellen dat hij een ander misdrijf heeft gepleegd", zegt Van Wymersch.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?