BlaBlacar gaat concurrentie aan met Flixbus

© BlaBlaCar
| De nieuwe busdienst van BlaBlaCar, genaamd BlaBlaBus komt naar België (Brussel).

BlaBlaCar, de Franse autodeeldienst, lanceert ‘BlaBlaBus’ voor busdiensten in de Benelux en Duitsland. "We verwachten de ontwikkeling van de diensten in het tweede trimester van dit jaar en de gehele ontwikkeling in alle 60 steden tegen eind 2019," meldt medeoprichter Nicolas Brusson.

De bekende autodeeldienst BlaBlaCar gaat dit jaar nieuwe busdiensten lanceren in verschillende steden van de Benelux, waaronder Brussel. Dat verklapt medeoprichter Nicolas Brusson aan de Duitse krant Handelsblatt en wordt door hem aan onze redactie bevestigd.

‘BlaBlaBus’ moet tegen het einde van dit jaar zestig steden met elkaar verbinden. Daarmee gaat het Franse bedrijf de strijd aan met Flixbus, de Duitse busdienst die al meerdere jaren populair is in onze hoofdstad.

BlaBlaBus huurt, net als Flixbus, bussen van andere bedrijven in om de vaste kosten te drukken. BlaBlaCar begaf zich vorig jaar al op de busmarkt met de overname van Ouibus, dochter van het Frans spoorbedrijf SNCF.

Ouibus wordt dit jaar echter omgedoopt tot BlaBlaBus en zal vanaf verschillende steden, waaronder Brussel, rijden naar één of meerdere bestemmingen. Meer details zijn er momenteel niet.

Intercitybussen

Een nieuw internationaal busstation staat gepland aan Erasmus. Interstedelijke private bussen voeren steeds meer mensen voor een prikje vanuit en naar Brussel.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?