Boomkap zorgt voor opschudding in Etterbeek

© Bomeninventaris Irisnet

De Felix Hap-tuin in Etterbeek krijgt in het kader van een duurzaam wijkcontract een opknapbeurt en daardoor moeten er bomen verdwijnen. Die moeten onder andere plaats maken voor moestuinen. Buurtbewoners reageren ongerust. Dat meldt de RTBF.

Dat er zieke bomen moeten sneuvelen, is voor buurtbewoners begrijpelijk. Het aantal bomen stuit ze meer voor de borst. Volgens hen zouden er een honderdtal bomen moeten verdwijnen voor de renovatie van de tuin. 

De tuin is volgens schepen van duurzame wijkcontracten Rik Jellema (Groen) al jaren niet onderhouden. Hij verzekert dat de markante bomen zullen zeker blijven staan. Ook komt er een boomgaard en een moestuin, en een extra ingang aan de Louis Hapstraat. "Er zijn niet alleen zieke bomen, maar ook bomen die een probleem vormen vanwege de stabiliteit. Bovendien is er een probleem met de biodiversiteit, die nogal pover is op dit moment. Vergeet ook niet dat meneer Hap ons een tuin heeft geschonken, niet het Zoniënwoud," klinkt het.

Het moment om te reageren op de plannen is voorbij, want het openbaar onderzoek is afgelopen net als de overlegmomenten. "De mensen zijn na de rondleiding van afgelopen zaterdag pas in gang geschoten," zegt Jellema.  "Maar we praten er al jaren over, en er zijn ook al verschillende informatievergaderingen geweest."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?