Brand in de Wolstraat: veel schade, geen gewonden

© JP/BRUZZ
| De brandweer probeert de brand te blussen in de Wolstraat.

Woensdagnamiddag ontstond brand op de vierde verdieping van een gebouw in de Wolstraat, in Brussel-Stad. Die ging gepaard met vrij veel rook. Het gaat om een ongeluk. Niemand raakte gewond.

Om iets over 15 uur woensdagmiddag werd de Brusselse brandweer opgeroepen voor een brand in de Wolstraat, in Brussel-Centrum dichtbij het Justitiepaleis. “Het vuur ontstond in de kinderkamer van een duplex op de vierde verdieping en de zolder. Er ontstond ook vrij veel rook,” zegt woordvoerder Walter Derieuw.

“De duplex was moeilijk te bereiken via de trap, omdat hij was afgescheiden met een grote glazen wand. De brandweerlui zijn dan via de dakvensters naar binnen gegaan om de brand te blussen,” vervolgt Derieuw.

De brand was een ongeluk, mogelijk door een probleem met de elektriciteit maar dat moet het onderzoek nog bevestigen. Niemand was aanwezig in de duplex op het ogenblik van de brand. Er zijn geen gewonden gevallen, maar het appartement is nu onbewoonbaar. Er is ook waterschade op de derde verdieping.

Om iets na 16 uur was de brandweer nog steeds aan het blussen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?