Brand en dode aan Mettewielaan

© Google
| Het appartemensgebouw in kwestie langs de Mettewielaan in Molenbeek.

In Sint-Jans-Molenbeek is een brand uitgebroken in een ondergrondse parkeergarage van een appartementsgebouw. Naast het gebouw werd ook het levenloze lichaam van een man gevonden.

Maandagochtend werd de brandweer opgeroepen voor een brandend voertuig in de ondergrondse garage van een appartementsgebouw op de Mettewielaan in Molenbeek. De brandweer kwam snel ter plaatse en kon verhinderen dat de brand zich verspreidde, de wagen zelf is wel uitgebrand.

Een familie van zes die net op weg was naar buiten raakte bevangen door de rook op de gang. Zij werden preventief naar het ziekenhuis overgebracht met lichte intoxicatie. Een zevende persoon kreeg ter plaatse zuurstof toegediend.

Aan de achterkant van het gebouw troffen de hulpdiensten ook het levenloze lichaam aan van een man. Het gaat om een bewoner van het flatgebouw die van het gebouw zou gesprongen zijn. Het brandende voertuig in de parking zou ook zijn wagen zijn, al is dat nog niet helemaal zeker.

De politie onderzoekt de zaak, maar alles wijst op een zelfdoding. "Alles wijst erop dat de man vanuit zijn appartement op de 20e verdieping naar beneden is gesprongen",zegt Ine Van Wymersch van het Brussels parket.

"Uit de eerste vaststellingen blijkt er alvast geen tussenkomst van een derde te zijn. Vermoedelijk is de wagen die in brand stond zijn eigendom en heeft hij die brand aangestoken, maar dat moet het onderzoek nog bevestigen.”

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?