| Schaarbeek

Gebouw in Schaarbeek vat vuur: bewoner met ernstige brandwonden afgevoerd

© Belga
09/12/2023
Updated: 09/12/2023 09.40u

Vrijdagavond brak een vuur uit op de derde verdieping van een gebouw in Schaarbeek. Eén inwoner werd met ernstige brandwonden afgevoerd, bevestigt de brandweer.

Rond 22:20 uur ontving de brandweer van Brussel een tiental oproepen over een explosie, gevolgd door een brand op de derde verdieping van een huis aan de Portaelsstraat in Schaarbeek. "De medische diensten, de brandweer en de politie waren snel ter plaatse", laat woordvoerder Walter Derieuw in een reactie weten. De brand was volledig ontwikkeld bij aankomst van de hulpdiensten, en er was schade aan aangrenzende huizen.

Rond 23:00 uur was het vuur onder controle. In totaal werden twee commandovoertuigen, zeven brandweerwagens, drie ladderwagens, twee medische interventieteams, meerdere ambulances en een decontaminatievoertuig ingezet.

Een persoon met brandwonden werd geëvacueerd en naar het ziekenhuis gebracht. De toestand van het slachtoffer is volgens de brandweer "kritiek".

De oorzaak van de brand en explosie is nog onduidelijk. Het getroffen gebouw is onbewoonbaar, evenals de bovenverdiepingen van twee naburige huizen. De vijf betrokken bewoners zijn opgevangen door de gemeentelijke diensten. Bij hun aankomst stelde de politie van de zone Noord-Brussel een veiligheidsperimeter in en coördineerde de evacuaties.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni