Brand in rusthuis Jette was ongeluk

© Brusselse brandweer
| Enkele rusthuisbewoners moesten geëvacueerd worden.
Updated: 13-03-2019 - 12:34

In rusthuis Green Residence in Jette was dinsdagavond brand uitgebroken. Twee bewoners moesten via de luchtladder gered worden. Tien bewoners zijn bevangen door rook naar het ziekenhuis gebracht. Uit de eerste vaststellingen van het parket blijkt dat het om een ongeluk gaat.

De brand brak dinsdagavond uit op de tweede verdieping van rusthuis Green Residence, in de Dikke Beuklaan in Jette, door een matras die vuur vatte. Rond 19 uur is de Brusselse brandweer uitgerukt. Het vuur was redelijk snel onder controle. Zo’n 40 bewoners werden geëvacueerd naar een ander gebouw van het rusthuis.

Twee reddingen gebeurden via de luchtladder. Een tiental personen werd bevangen door de rook en overgebracht naar het ziekenhuis, drie van hen waren er ernstiger aan toe. De schade aan het gebouw is wel groot: de tweede verdieping is voorlopig onbewoonbaar. Alle inwoners kunnen elders in het rusthuis ondergebracht worden.

Het Brusselse parket stelde een branddeskundige aan en stuurde het gerechtelijk labo van de federale politie ter plaatse. Uit hun vaststellingen is gebleken dat de brand inderdaad een accidentele oorzaak kende, aldus het parket woensdag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?