| (Archiefbeeld).

Op verschillende in het land zijn brandjes ontstaan door de hitte. Ook rond Brussel brandde het op een veld in Lennik en langs de Brusselse ring in Wemmel.

Toen landbouwers in Lennik aan het maaien waren, ontstond er brand op het veld. Het vuur greep door de grote droogte van de afgelopen dagen razendsnel om zich heen, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De brandweer had enige moeite om de vlammen onder controle te krijgen. De brand ontstond op de hoek van de Negenbuderstraat en de Assesteenweg in Lennik, en de rookpluim was van kilometers ver te zien.

Ook langs de ring in Wemmel is brand ontstaan: daar vatten enkele vlam door de aanhoudende hitte. Het gaat volgens VTM nieuws niet om kwaad opzet. De meeste branden ontstaan tijdens de hitte van de laatste dagen door smeulende sigarettenpeuken of glasstukjes waar de zon door schijnt. De brand in Wemmel werd snel geblust en zorgde daarom ook niet voor veel hinder op de weg.

Ook elders in het land ontstonden kleine brandjes door de hitte. Zo ontstond er onder andere in het West-Vlaamse Staden een brand tijdens het oogsten van een partij gerst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , actua , brand , hitte

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni