Brandweer in Anderlecht krijgt nieuwe kazerne

© Google Streetview
| Oude Brandweerkazerne in Anderlecht

De brandweer van Anderlecht zal blij zijn, want woensdag tekende het Brusselse gewest voor de aankoop van een nieuw terrein op de Bergensesteenweg nummer 409. Daar komt normaal de nieuwe brandweerkazerne tegen 2024.

Het was al langer duidelijk dat de huidige gebouwen van de Anderlechtse brandweer niet meer voldeden aan de normen. Dat gebouw bevindt zich enkele meters verderop in dezelfde straat op nummer 627. "Het is enorm vervallen en energieverslindend, ze voldoen niet meer aan de veiligheids- en comfortsnormen. Daarom was het makkelijker om gewoon een nieuwe kazerne te bouwen”, aldus staatssecretaris Cécile Jodogne (Défi).

In het gebouw zal er niet alleen plaats zijn voor de 26 brandweermannen en –vrouwen en hun twaalf brandweerwagens, maar er zal ook een deel opgeknapt worden voor huisvesting. "Ik wilde dat dit project deel zou uitmaken van een globale visie om de Kanaalzone en deze specifieke buurt nieuw leven in te blazen", zegt Jodonge.

Het Brusselse Gewest houdt zich ondertussen ook bezig met het verhuizen van de Delta-kazerne in Elsene naar een aangrenzend pand. Daar ligt de deadline op 2022, liet Jodogne nog weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?