Brandweer redt 5 mensen uit appartementen in Molenbeek

© PhotoNews
| De Brusselse Brandweer (archiefbeeld).

Op de Gentsesteenweg dicht bij het kanaal zijn woensdagnacht 5 mensen via een luchtladder gered na een brand in een appartementsgebouw. Er zijn geen gekwetsten te betreuren. Enkele bewoners moesten tijdelijk opgevangen worden in het politiecommissariaat.

Dat bevestigt de Brusselse brandweer aan onze redactie.

De brand woedde woensdagnacht om 23u41 op de 4de verdieping van een gebouw van 5 verdiepingen.De bewoonster van de getroffen woonst heeft veilig het gebouw kunnen verlaten. Er werden 5 reddingen uitgevoerd met behulp van de luchtladder.

"Dankzij de snelle interventie van de brandweer bleef de schade beperkt tot één appartement", zegt Walter Derieuw van de brandweer. "De geëvacueerde bewoners werden tijdelijk opgevangen in het nabijgelegen commissariaat. Er zijn geen gekwetsten te betreuren."

Alle inwoners, behalve de dame van de woonst op het 4de verdiep, kunnen vandaag terugkeren naar hun woning. De brand vermoedt geen kwaad opzet, maar een ongeluk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?