Brasserie de la Senne lanceert verjaardagsbier voor Brussels Beer City

JB
© BRUZZ
19/07/2022

De Brusselse brouwerij Brasserie de la Senne lanceert ter ere van de vijfde verjaardag van de biersite Brussels Beer City een pils die voor verfrissing moet zorgen op hete dagen. 'Summer Crush' kwam er na een samenwerking tussen de brouwerij en de site, die afgelopen weekend op het minifestival 'Biercult' haar vijfde verjaardag vierde.

Brussels Beer City blaast dit weekend vijf kaarsjes uit en sloeg daarom de handen in elkaar met verschillende brouwerijen, waaronder Brasserie de la Senne. "Summer Crush kwam er na een samenwerking tussen mijzelf, de brouwerij en biergids en schrijver Hélène Spitaels", zegt Eogan Walsh, de drijvende kracht achter de Brusselse biersite.

'Dorstlessend'

Walsh omschrijft het bier als 'Summer Session Ale', met hoofdrollen voor haver, rogge en Duitse nobele hop. "Het is een licht brouwsel, met de nodige fruitige toetsen maar ook genoeg body. Tegelijkertijd heeft het bier ook die bitterheid die zo typisch is voor Brasserie de la Senne." Summer Crush werd samen met Yvan De Baets ontwikkeld, de oprichter van de Brusselse brouwerij.

"Het is een heel drinkbaar en dorstlessend bier geworden. En door het alcoholpercentage van 3,5 procent kan je er wel een paar drinken vooraleer het effect van de alcohol echt inwerkt."

Ter ere van de vijfde verjaardag van Brussels Beer City sloeg het ook de handen in elkaar met de brouwerijen La Source, L'Ermitage, Brasserie de la Mule en Mazette. Elke samenwerking leverde een nieuw bier op.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni