Brussels Airlines schrapt meer dan 2/3 vluchten op 13 februari

© Brussels Airlines
Updated: 07-02-2019 - 18:49

Brussels Airlines schrapt op de nationale stakingsdag van 13 februari 150 vluchten. Dat heeft gevolgen voor ruim 11.000 passagiers voor wie de luchtvaartmaatschappij nu een oplossing moet zoeken. De luchtvaartmaatschappij schrapt die vluchten omdat de stakingsbereidheid bij partnerbedrijven erg groot is. Brussels Airport raadt aan om vluchten om te boeken.

Vorige week had Brussels Airlines al 28 van de 222 geplande vluchten geannuleerd en alle passagiers herboekt. Maar de maatschappij herziet de plannen en annuleert nu nog meer vluchten. Goed voor 68% van haar aanbod. Voor de 11.288 passagiers zoekt de maatschappij naar een oplossing.

Brussels Airlines wil de klanten naar eigen zeggen de mogelijkheid geven om de reisplannen op voorhand aan te passen, vandaar dat het bedrijf de annulaties nu al communiceert. "Met de proactieve annuleringen wil Brussels Airlines haar klanten de mogelijkheid geven om hun reisplannen op voorhand aan te passen en wil ze het ongemak voor de reizigers dat door de nationale staking veroorzaakt wordt zoveel mogelijk beperken." staat te lezen in een persbericht van BA.

Passagiers wiens vlucht is geannuleerd maar niet meer willen reizen kunnen een volledige terugbetaling van het ticket vragen. De lijst met alle geannuleerde vluchten is beschikbaar op de site van Brussels Airlines. De maatschappij is ook telefonisch bereikbaar op 02 723 23 62.

Omboeken

Brussels Airport raadt passagiers die een vlucht hebben geboekt op woensdag 13 februari, aan om die te verplaatsen naar een andere dag. De luchthaven van Zaventem verwacht als gevolg van de aangekondigde nationale staking ernstige hinder met "mogelijk veel annulaties van vluchten, grote vertragingen, vluchten die afgeleid worden van en naar andere luchthavens en problemen met de bagage", luidt het op haar website. "Ook het openbaar vervoer zal die dag ernstig verstoord zijn."

Voor wie zijn vlucht niet kan of wil omboeken, heeft Brussels Airport ook enkele tips. "Contacteer uw luchtvaartmaatschappij voor de laatste informatie over uw vlucht op 13 februari", luidt het. "Reis enkel met handbagage indien mogelijk. Plan ook voldoende tijd in om tijdig op de luchthaven te geraken, of check regelmatig de reistijden van de alternatieve dienstverlening bij de treinen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?