Brussels Airport verwacht vrijdag 40.000 vertrekkende reizigers

© PhotoNews
| Archiefbeeld

Brussels Airport verwacht vrijdag aan de start van de krokusvakantie 75.000 passagiers, van wie 40.000 vertrekkers naar zon- of skibestemmingen. Dat zijn 3.000 passagiers meer dan in 2018, meldt de nationale luchthaven dinsdag.

Brussels Airport stelt vast dat veel gezinnen deze krokusvakantie kiezen voor een bestemming binnen Europa, maar ook voor verder gelegen plekken als de Verenigde Staten of Afrika. Bij Brussels Airlines hebben de meeste korteafstandsvluchten Genève, Berlijn, Tenerife, Barcelona, Praag, Nice en Palma de Mallorca als bestemming. Voor langeafstandsvluchten zijn dat New York, Tel Aviv, Dakar, Washington en Toronto.

Tijdens de tien vakantiedagen zullen er 648.000 passagiers bij Brussels Airport over de vloer komen. De luchthaven raadt mensen daarom aan om hun parkeerplaats op voorhand te reserveren. Wie iemand naar de luchthaven wil brengen, kan tot tien minuten gratis halt houden in de drop-off zone.

Op jaarbasis verwelkomt de nationale luchthaven meer dan 25,7 miljoen passagiers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?