Brussels gerecht zoekt getuigen van moord

© POLFED
| De verdachte

Het Brusselse gerecht is op zoek naar getuigen van een moord die in oktober 2017 plaatsvond in de stad. Twee mannen kregen het daar om een nog onduidelijke reden aan de stok, waarna één van hen zijn tegenstrever neerstak.

De feiten vonden plaats op dinsdag 17 oktober 2017, rond 05.30 uur vlakbij het café 'Memphy's' in de Doornikstraat. Op de bewakingsbeelden van eerder die avond is te zien hoe twee mannen het café binnen gaan. De tweede is opmerkelijk jonger dan de eerste. De twee mannen zijn samen op uitstap en gaan gedurende de nacht regelmatig binnen en buiten het café.

Omstreeks 05.30 uur ontstaat er een woordenwisseling met een derde persoon, die uit het café wordt gegooid. De jongste man komt naar buiten, bespringt het slachtoffer en geeft hem een aantal slagen. Het slachtoffer kan ontsnappen maar wordt toch ingehaald door de dader, die hem twee messteken geeft. De dader vlucht daarna weg in de richting van het Zuidstation en laat het slachtoffer voor dood achter.

De verdachte is vermoedelijk van Algerijnse origine, 25 à 30 jaar oud en atletisch gebouwd. Hij is 1m70 à 1m75 lang, heeft kort zwart haar en spreekt Frans en Arabisch.

De man die bij hem was, wordt gezocht als getuige. Hij is tussen de 45 à 47 jaar oud, en zou ook van Algerijnse origine zijn. Hij is ongeveer 1m80 lang, heeft kort donker uitgedund haar en spreekt met een Algerijns accent.

Wie één van beide personen herkent of meer informatie heeft over de zaak, kan met de politie contact opnemen via het gratis nummer 0800 30 300, of via opsporingen@police.belgium.eu. Discretie wordt verzekerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?