Brussels renovatieproject wint vastgoedprijs

© Allfin - A2RC

In de Zuid-Franse badstad Cannes zijn op de internationale vastgoedbeurs MIPIM prijzen uitgereikt die opmerkelijke vastgoedprojecten in de bloemetjes zet. 'Chambon', de gerenoveerde ALSK-site aan de Brusselse Wolvengracht, won in de categorie 'Best gerenoveerde gebouw'

Waar vroeger de ALSK huisde, rijst op dit moment een nieuwe stadswijk. Aan de Wolvengracht in hartje Brussel komen kantoren, appartementen, studentenkamers en een hotel. Die verregaande renovatie en herbestemming valt dus nu in de prijzen op de vastgoedbeurs MIPIM in Cannes. 

Chambon was niet de enige Belgische laureaat. Ook 'Nike European Logistics' (Ham) en 'be-MINE' (Beringen) vielen in de prijzen. Ook het in Brussel wereldberoemde architectenbureau Jaspers-Eyers viel in de prijzen. Het torengebouw Warsaw Spire, in de Poolse hoofdstad Warschau, won in de categorie 'beste kantoorgebouw'. 

De MIPIM Awards zijn het hoogtepunt van MIPIM, de internationale vastgoedbeurs voor professionals in Cannes, die dinsdag van start ging en vrijdag afloopt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?