Brusselse agenten uit de kleren voor nieuwe kalender

© Eddy S’jegers

De politiezone Brussel Hoofdstad – Elsene geeft voor het eerst een kalender uit. Ze gaan er (deels) uit de kleren voor het goede doel. 

“Het idee kwam spontaan vanuit het korps, na het zien van de brandweerkalender", zegt politie-adviseur en mede-bezielster van het project, Sandra De Tandt. "We vroegen ons af of we ook zoiets konden realiseren."

Daarop boden zich een veertigtal politieagenten vrijwillig aan. Ook de fotograaf, Eddy S'jegers, komt uit het korps, hij is er hoofdinspecteur.  “Wat ook speciaal is, is dat er zowel mannen als vrouwen op de kalender staan. Het was voor ons belangrijk om een pariteit te krijgen,” zegt De Tandt 

Al het opgehaalde geld zal gaan naar de vzw Belgian Blue Line, een organisatie die is opgericht na de aanslagen van 22 maart en gewonde politieagenten financieel ondersteunt. 

Nog niet voor het grote publiek 

Voor wie interesse heeft, de kalender is niet zomaar verkrijgbaar. “November was al vrij laat om ermee te starten. Daarom hebben we de oplage beperkt,” legt De Tandt uit. De gedrukte exemplaren zijn hierdoor enkel bedoeld voor de werknemers zelf en hun vrienden en familie. “Maar voor volgend jaar willen we er vroeger aan beginnen en dan is het misschien wel mogelijk om deze ook te verkopen aan het grote publiek."

Van de vijfhonderd gedrukte kalenders werd woensdag, de eerste dag van de verkoop, al ongeveer de helft verkocht. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?