Coca-Cola sluit twee vestigingen in België, impact in Anderlecht minimaal

© PhotoNews
| De hoofdzetel van Coca-Cola aan de Bergensesteenweg in Anderlecht.

Frisdrankbedrijf Coca-Cola wil in 2020 twee van haar vijf distributievestigingen sluiten, in Hasselt en Heppignies. Daarnaast wil het bedrijf ook de verkoop via automaten vereenvoudigen.

"Er is een impact op zeven Brusselse jobs", laat woordvoerster Eva Lefevre weten aan BRUZZ. "Het gaat om de mensen die de koffieautomaten van Chaqwa, Coca Cola's koffiemerk, in Brussel bevoorraden. Hun jobs zouden veranderen."

Coca Cola wil de verkoop via automaten vereenvoudigen. Het bedrijf zou zowel de warme als koudedrankenautomaten door dezelfde personen laten bedelen. Nu gebeurt dat apart voor warme en koude dranken, zelfs wanneer het om dezelfde klant gaat.

Daarnaast zouden er nog 18 jobs in Anderlecht kunnen bijkomen. Lefevre: "Het gaat om mensen die de verkoop via automaten zouden moeten aansturen."

Verder wil Coca Cola de activiteiten van de distributievestigingen in Hasselt en Heppignies overdragen naar andere vestigingen in Gent en Antwerpen en twee externe locaties. Dit heeft geen directe impact op de Brusselse medewerkers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?