College Vorst geeft positief advies voor jeugdinstelling

© BX1
Updated: 24-02-2019 - 08:36

Het schepencollege van Vorst heeft een gunstig advies gegeven voor een jeugdinstelling, ondanks protest van buurtbewoners. De Franse Gemeenschap wil de jeugdinstelling aan de Brusselsesteenweg tegen 2021 openen.

De Franse Gemeenschap wil in Vorst haar eerste Brusselse jeugdinstelling openen. Burgemeester van Vorst Stéphane Roberti (Ecolo) staat achter project. Deze maand gaf het schepencollege dan ook een positief advies voor de jeugdinstelling. Aan het advies zijn twintig voorwaarden verbonden die vooral betrekking hebben op het stedenbouwkundige aspect van het project.

De jeugdinstelling moet plaats bieden aan 34 jongeren die er worden klaargestoomd voor hun herintegratie in de samenleving. Het project kent heel wat tegenstand van buurtbewoners. Er werden meer dan honderd bezwaarschriften ingediend.

Het schepencollege gaf het positief advies al op 7 februari en communiceerde daar toen niet over. "Het verbaast ons dat dit in stilte passeert. Dat is minachtend tegenover de buurtbewoners", stelt MR-fractieleider in de gemeenteraad Cédric de Permentier in La Dernière Heure.

Dat het schepencollege twintig voorwaarden verbindt aan het positief advies, toont volgens de Permentier aan dat de gemeente geen voorstander is van het project, maar dat het onder druk van de PS toch gesteund wordt. Ook CDH-gemeenteraadslid Laurent Hacken heeft kritiek op de houding van de meerderheid.

Die bestempelt hij als hypocriet. "Door voorwaarden te verbinden aan het positief advies, geeft het college de indruk dat ze de buurtbewoners hebben gehoord", aldus Hacken in La Capitale. "Maar of aan die voorwaarden wordt voldaan, wordt toch niet gecontroleerd." Een negatief advies zou volgens hem een logischere beslissing zijn. "Het is niet omdat we een project politieke steun geven, dat we onze eisen op vlak van stedenbouw opzij moeten schuiven", reageert burgemeester Roberti.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?