20190417 3 politiecontrole politie Brussel hoofdstad elsene mivb flagey

Controle Brussels openbaar vervoer: 903 zwartrijders betrapt

© Belga
18/04/2019

Bij een grootscheepse controle op het Brusselse openbaar vervoer heeft de politie woensdag 903 zwartrijders betrapt. 887 mensen hadden geen geldig vervoersbewijs hoewel ze op een bus, tram of metro van de MIVB zaten. Dat meldt de persdienst van de federale politie donderdag.

De geïntegreerde politieactie (FIPA) vond woensdag tussen 12.00 uur en 20.00 uur plaats en werd gecoördineerd door de federale politie. Zowel de 6 lokale politiezones van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest namen eraan deel als de federale spoorwegpolitie en de veiligheidsdiensten van de openbare vervoersmaatschappijen NMBS, MIVB en TEC. Er werden ook 48 inspecteurs in opleiding uit de Brusselse Politieschool ingezet.

De Dienst Vreemdelingenzaken stelde een aantal mensen ter beschikking en het Brusselse parket zette één extra magistraat in om de actie op het terrein te ondersteunen.
Al die mensen controleerden op de Noord-Zuid as tussen het Noordstation en het Zuidstation en in 24 stations of haltes van het metro-tram-busnetwerk 11.914 reizigers van de MIVB, van wie er 887 een ongeldig vervoerbewijs hadden.

Op de 4.547 NMBS-passagiers die op 34 treinen gecontroleerd werden, hadden er 16 een ongeldig vervoerbewijs bij de NMBS. De politie stelde ook één proces-verbaal op na fysieke agressie op één van de agenten van Securail.
De politie controleerde ook 486 personen en 49 voertuigen en stelde daarbij 48 processen-verbaal op, voor onder meer drugs, verboden wapens en illegaal verblijf.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , actua , openbaar vervoer , zwartrijders , MIVB

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni