Cora roept worsten van gevogelte terug wegens salmonella

© Google Street View

Cora roept het product "BQ 6 Merguez van gevogelte" van het merk Réghalal terug, omdat bij een van de leveranciers van het product de bacterie salmonella werd gedetecteerd. De worsten werden verdeeld via de Cora-supermarkt in Anderlecht. De beslissing om het product terug te roepen werd genomen in overleg met het federaal voedselagentschap.

Cora vraagt klanten die het product in kwestie gekocht hebben om het niet te consumeren. Ze kunnen de merguez worstjes terugbrengen naar het verkooppunt, waar het product hen terugbetaald zal worden.

Personen die wel van de worstjes gegeten zouden hebben, kunnen last krijgen van maag- en darmklachten, diarree, braken of maagpijn. In dat geval raadplegen ze het best hun behandelende arts. De incubatietijd kan variëren van 6 tot 72 uur.

Het product is inmiddels uit de rekken gehaald in de winkel van Anderlecht.
De keten verzekert dat ze doeltreffende maatregelen zal nemen om dergelijke incidenten te vermijden.

Klanten die aanvullende informatie wensen, kunnen contact opnemen met de kwaliteitsdienst van Cora via het nummer 071.34.89.35 of op het e-mailadres ALERTES-RETRAITS@CORA.BE.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?