Atomium verandert monumentale liftkoker in visueel spektakel met kunstwerk 'Look Up'

© Belga
18/06/2024

De monumentale liftkoker van het Atomium is met het kunstwerk 'Look Up' van kunstenaarscollectief Visual System opgewaardeerd tot een visueel spektakel voor de bezoekers. Dat meldt de Brusselse toeristische trekpleister maandag.

De honderd meter lange liftkoker is door het Franse kunstenaarscollectief omgetoverd tot een heus lichtkunstwerk. "Daardoor ontstaat er een sculptuur die zowel monumentaal als minimalistisch is en het bijzondere karakter van de structuur benadrukt," duidt het Atomium in een persbericht.

Bezoekers genieten niet enkel van het visuele spektakel, maar ook van complementaire muziek van de hand van Thomas Vaquié, de componist van Visual System.

Modern jasje

Toen de Atomium-lift in 1958 werd gebouwd, was het de snelste lift van Europa en kon hij vijfhonderd mensen per uur vervoeren met een snelheid van vijf meter per seconde.

Het kunstwerk kadert binnen de doelstelling van het Atomium om digitale kunst aan het programma toe te voegen door tijdelijke en permanente tentoonstellingen en installaties te organiseren.

Onder de permanente tentoonstelling bevindt zich ook een ander kunstwerk van Visual System, genaamd 'Centrale', een sculptuur van licht en geluid die de centrale bol van het Atomium het hele jaar door verrijkt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni