| Een vorige editie van het lichtfestival (archiefbeeld).

Bright Festival keert terug met dertig lichtinstallaties

© BRUZZ
18/01/2024

Van 15 tot en met 18 februari strijkt het Bright Festival opnieuw neer in Brussel. Twee routes zullen bezoekers langs dertig lichtinstallaties loodsen. Wie liever iets anders doet, kan fresco’s schilderen of dansen tot de vroege uurtjes in de Ravensteingalerij.

De nieuwe editie van Bright Festival doet verschillende Brusselse wijken aan. Die worden met elkaar verbonden door twee parcours: de Koningsroute en de Europese route. Bezoekers kunnen er dertig lichtinstallaties bewonderen, aan de hand van artiesten uit zowel binnen- als buitenland.

Voor het eerst wordt dit jaar een ‘kidszone’ ingericht. Die bevindt zich op het Spanjeplein, waar kinderen en hun ouders van vrijdag tot en met zondag welkom zijn vanaf 17.30 uur. Studenten van kunstschool La Cambre richtten er voor de gelegenheid interactieve installaties in.

Europese Unie

Speciaal voor dit jaar, waarin België de Raad van de Europese Unie voor zes maanden presideert, werd samengewerkt met meerdere culturele partners afkomstig uit de Europese lidstaten.

Naast de lichtwerken kan men onder andere ook fresco’s schilderen of dansen tot de vroege uurtjes in de Ravensteingalerij tijdens Bright Disco Night. Toegang tot het festival is gratis.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni