Het zaaltje van Cinema Nova in 2015

| Cinema Nova in 2015.

Drie Brusselse producties naar festival voor documentaires en speelfilms in Marseille

© Belga
24/06/2024

Drie Vlaamse films met een Brusselse link zijn uitgenodigd voor FIDMarseille (Festival international de Cinéma Marseille), een internationaal festival voor documentaires, kort- en langspeelfilms dat deze week van start gaat in Frankrijk. Dat laat het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) maandag weten.

'Saying not Said', een korte experimentele documentaire van Christina Stuhlberger, zal in Marseille buiten competitie zijn internationale première beleven, aldus het VAF. "De film is een verkenning van intergenerationele taaloverdracht en onderzoekt diepgaande, vaak onuitgesproken manieren van communicatie tussen moeders en dochters", klinkt het maandag in een persbericht.

De documentaire is een productie van het Brusselse platform Elephy. 'Saying not Said' kwam tot stand met de steun van het Filmfonds.

'Ferne Stimmen'

In Marseille beleeft ook 'Ferne Stimmen', een korte film van Annik Leroy en Julie Morel, zijn Franse première, eveneens buiten competitie. De film start met een gedicht van Hannah Arendt over haar vriend Walter Benjamin. De korte film is een productie van Marie Logie voor het Brusselse platform Auguste Orts.

Van hetzelfde productieplatform is 'Leçon d'objet' van Herman Asselberghs geselecteerd. De middellange film is een "observatie van een lesmethode waarbij een alledaags voorwerp wordt voorgesteld door er de kenmerken en eigenschappen van te benoemen", aldus het VAF. "De diepe observatie van het fysieke ding helpt om abstracte begrippen te begrijpen." De film maakt deel uit van een solotentoonstelling van Asselberghs over de over de context van een kunstschool.

FIDMarseille wordt sinds 1989 jaarlijks georganiseerd en is een van de belangrijkste internationale festivals in Frankrijk voor documentaires, fictie en experimentele cinema.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni