Muziektempel Magasin 4 opent begin 2025 de deuren op nieuwe locatie

© BRUZZ
03/04/2024
Updated: 03/04/2024 15.24u

Woensdagochtend is de eerste steen gelegd van de nieuwe concertzaal van Magasin 4. Die komt op de hoek van de Havenlaan en de Stapelhuisstraat aan het Vergotedok, ten noorden van de vijfhoek. In januari 2025 zouden de werken afgerond zijn.

De nieuwe concertzaal van de alternatieve muziektempel Magasin 4 zal over een totaaloppervlakte van 890 vierkante meter beschikken, verdeeld over twee niveaus. Vijfhonderd toeschouwers zullen er optredens kunnen bijwonen.

Woensdagvoormiddag werd de eerste steen gelegd van het project. De werken zouden duren tot januari 2025. Tot dan kan Magasin 4 haar activiteiten voortzetten in een voormalig kantoorgebouw in de Grondelsstraat, dankzij een overeenkomst tussen de concertzaal, citydev.brussels en de gemeente Anderlecht.

Dialoog

De nieuwe locatie van Magasin 4 kwam er na een akkoord tussen de Stad Brussel, het Brussels Gewest, de Haven van Brussel en de Maatschappij voor Stedelijke inrichting (MSI) van het Gewest. Brussels burgemeester Philippe Close (PS) geeft alvast aan “heel blij te zijn de toekomst te kunnen verzekeren van het legendarische cultureel centrum.”

Dat stelt ook het team van Magasin 4. “Zoals heel wat andere associatieve culturele plekken die alternatieve programma’s aanbieden, wordt het bestaan van Magasin4 al lang bedreigd door de onzekerheid. Ons collectief is erg blij dat een aantal jaren van dialoog en vruchtbare uitwisselingen met de overheid vandaag hun vruchten hebben afgeworpen,” klinkt het.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni