Roel van den Sigtenhorst is de nieuwe directeur van Muntpunt 10

| "We zijn zeer dankbaar dat zo veel Brusselaars en Vlamingen iedere dag de keuze maken om bij Muntpunt te verblijven en zichzelf te ontwikkelen," zegt algemeen directeur van Muntpunt Roel van den Sigtenhorst.

In 2023 heeft Muntpunt, de Nederlandstalige bibliotheek in het centrum, meer dan een half miljoen bezoekers geregistreerd, een stijging van bijna 10 procent vergeleken met 2022. Er werden in totaal 205.875 titels uitgeleend bij Muntpunt.

Ook op het vlak van activiteiten en evenementen is er een positieve trend van het aantal bezoekers. "Met 1.802 georganiseerde activiteiten stond Muntpunt het afgelopen jaar niet stil - een aanbod dat enkel haalbaar is in samenwerking met het groeiende aantal partners", stelt Muntpunt.

In totaal zakten er afgelopen jaar 45.934 personen af richting de evenementen in Muntpunt. Er werden ook 1.277 vragen over het leven in Brussel gesteld aan de bibliotheek, "cijfers die de belangrijke rol van Muntpunt als informatieverstrekker in de verf zetten", klinkt het.

"We zijn zeer dankbaar dat zo veel Brusselaars en Vlamingen iedere dag de keuze maken om bij Muntpunt te verblijven en zichzelf te ontwikkelen. Ook het groeiende partnernetwerk en ons gedeelde aanbod maakt ons trots", zegt algemeen directeur van Muntpunt Roel van den Sigtenhorst. "We gaan ons maximaal inzetten om ook in 2024, samen met al onze partnerorganisaties, voor zo veel mogelijk mensen van waarde te zijn."

Muntpunt is een initiatief van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni