Dinsdag staking bij Brusselse vestigingen Mercedes-Benz

© Google

Na een bijzondere ondernemingsraad afgelopen vrijdag hebben de werknemers bij de Belgische poot van Mercedes-Benz maandag beslist om vanaf dinsdag in actie te gaan. De acties genieten de steun van het gemeenschappelijk vakbondsfront.

Er lopen sinds een aantal maanden discussies bij het bedrijf over drie vragen van de werknemers. "Het personeel wil een winstdeelnemingspremie krijgen. Verder is er de eis om maaltijdcheques te voorzien in alle onderdelen van de onderneming, en tot slot moeten de arbeidscontracten van de verkopers worden geharmoniseerd" stelt Tina De Greef, secretaris bij de vakbond LBC-NVK.

Maandagochtend zijn de werknemers bij Mercedes in algemene vergadering bijeengekomen. Ze beslisten met een meerderheid van de stemmen om hun ongenoegen te uiten en diverse acties te organiseren. Die acties zullen morgen, dinsdag, van start gaan.

"De eisen van de werknemers werden afgelopen vrijdag op een bijzondere ondernemingsraad besproken, maar de directie veegde alles van tafel" aldus De Greef. "Daarom staken alle Brusselse vestigingen van Mercedes morgen vanaf 6u".

De stakingen zullen vermoedelijk tussen de honderd en de honderdvijftig werknemers treffen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?