Dod-werknemers slepen hun baas voor de rechter

78 oud-werknemersrecht dienen een bezwaarschrift in tegen winkelketen DOD. In juli viel daar een collectief ontslag vanwege het faillissement van de winkels. Ongeveer 200 werknemers kwamen toen op straat te staan.

De oud-werknemers beroepen zich op de Wet Renault, schrijft La Dernière Heure. Die wet moet werknemers onder andere beschermen tegen ontslag op staande voet. Voor collectieve ontslagen zou een procedure moeten gelden, waarbij ze ten minste zestig dagen op voorhand te horen krijgen dat er het ontslag zal volgen. Daaraan heeft CEO Marc Kissous zich volgens de oud-werknemers niet gehouden. Velen kwamen van de ene op de andere dag op straat te staan, zoals deze reportage laat zien.

De werknemers klagen vier voormalig administratief medewerkers aan, die allemaal familie zijn van Kissous. Ook dienen ze bezwaar in tegen de nieuwe eigenaar die enkele winkels overkocht. De oud-werknemers bereiden zich voor op een langdurig proces, schrijft La Dernière Heure nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?