Bekende verkleedwinkel Palais des Cotillons failliet

© BRUZZ
12/03/2024

Verkleedwinkel Palais des Cotillons in de Lombardstraat in Brussel-Stad heeft een faillissement aangevraagd. Dat zegt zaakvoerder Alexandre Portal in L’Echo. De stijgende energiekosten en de dalende passage in het Brusselse stadscentrum zouden aan de basis liggen.

Sinds 1912 is Palais des Cotillons een vertrouwde waarde in het Brusselse straatbeeld, op enkele passen van de Grote Markt. Klanten konden er terecht voor allerlei feestartikelen en verkleedideeën. Maar daar komt een eind aan. Zaakvoerder Alexandre Portal heeft het faillissement aangevraagd, zo zegt hij aan L’Echo. BRUZZ kon de zaakvoerder niet bereiken om het nieuws te bevestigen, op de website van de verkleedwinkel staat dat de winkel "tot nader order" gesloten is.

De winkel had het al langer financieel moeilijk. Tijdens de coronacrisis kreeg de zaak het ook al zwaar te verduren, maar door een gerechtelijke reorganisatie kon Palais des Cotillons in 2021 nog net ontsnappen aan de schuldeisers.

Daarbovenop komen nu de stijgende energieprijzen en een lager aantal klanten in de winkel. Dat meerdere deelgemeenten een vuurwerkverbod invoerden, was volgens Portal ook een streep door de rekening. Dit jaar zijn de financiële reserves van de winkel dan ook zo goed als opgedroogd.

In L’Echo hekelt Portal de Brusselse autoriteiten. “Het beleid is enkel gericht op meer passage, en dan vooral van toeristen. Enkel wafel- en chocoladezaken lijken daar baat bij te hebben.” De zaakvoerder verwijst ook de naar ‘immobiliteit’ van het stadscentrum, doelend op Good Move. “Als ik ooit nog een zaak overneem, is ze verhuizen naar Vlaanderen het eerste wat ik doe,” besluit Portal. “In Brussel wil men namelijk niet dat de bedrijven blijven.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni