| Okay Compact en Collect&Go aan Louizalaan

Colruyt Group zet verder in op stadsformules in Brussel met nieuwe vestiging in Louizalaan

© Belga
27/03/2024

Woensdag opent in de Louizalaan in Elsene het twintigste filiaal van Okay Compact in België. Colruyt Group wil de komende jaren het marktaandeel in grote steden optrekken van 20 naar ruim 30 procent. "Het is duidelijk dat beide stadsformules elkaar versterken", klinkt het bij Colruyt Group.

In de Okay Compact-winkels kunnen stadsklanten terecht voor een snelle hap onderweg, maar is er ook een uitgebreid aanbod aan verse producten beschikbaar. Colruyt Group hoopt vanaf nu jaarlijks een zestal nieuwe vestigingen te openen en ziet potentieel voor honderd filialen in ons land.

Vooral de combinatie met Collect&Go walk-in, waar er gemikt wordt op consumenten die te voet, met de fiets of met de step hun boodschappen gaan afhalen, is belangrijk, onderstreept het bedrijf. "Zowat 40 procent van onze klanten combineert het afhalen van hun wekelijkse boodschappen bij Collect&Go met een bezoek aan Okay Compact", duidt Tom De Prater, verantwoordelijke voor Collect&Go. "Het is duidelijk dat beide stadsformules elkaar kunnen versterken."

Net daarom focust Colruyt Group zich de komende tien jaar op stedelijke expansie, met prioriteit voor Brussel, Antwerpen en Gent. "We willen onze aanwezigheid in steden fors opdrijven. Alsmaar meer jongeren en jonge gezinnen vestigen zich in de stad. Het is voor ons belangrijk om in hun leefwereld en straatbeeld aanwezig te zijn", aldus Christophe Dehandschutter, directeur van Okay.

Er ligt dan ook een stedelijk actieplan klaar dat zowel inzet op extra Okay Compact-winkels, meer Collect&Go-afhaalpunten en aanhuislevering van boodschappen. "We willen ons marktaandeel in de grote steden optrekken van ongeveer 20 procent naar ons nationale gemiddelde van ruim 30 procent", besluit Dehandschutter.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni