| De vertrekhal van Brussels Airport, woensdagmiddag.

Geen akkoord tussen directie en vakbonden, staking Brussels Airlines wordt voortgezet

© Belga
28/02/2024

Het overleg tussen de directie en de vakbonden van Brussels Airlines heeft woensdag geen resultaat opgeleverd. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij meegedeeld. De stakingsactie van de christelijke vakbond wordt donderdag voortgezet.

De stewards en stewardessen bij Brussel Airlines zijn woensdag begonnen aan een stakingsactie, die tot drie dagen kan duren. De staking is een initiatief van de christelijke vakbond (ACV Puls en CNE). Het cabinepersoneel van de luchtvaartmaatschappij is al langer ontevreden over de verloning en de werkdruk.

De directie en vakbonden hebben woensdag de hele dag rond de tafel gezeten voor overleg, maar ze zijn er dus niet in geslaagd een akkoord te bereiken. Volgens het bedrijf lag er "een zeer substantieel voorstel op tafel". De directie betreurt dan ook dat er geen akkoord is en dat de stakingsactie donderdag wordt voortgezet.

7 op de 10 vluchten uitvoeren

Brussels Airlines had eerder al aangekondigd dat er donderdag vluchten geschrapt moeten worden. "We verwachten dat ongeveer zeven op de tien vluchten kunnen worden uitgevoerd", klinkt het. "We verontschuldigen ons bij de getroffen passagiers en zullen er alles aan doen om hen te herboeken en zo snel mogelijk op hun eindbestemming te krijgen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie, Staking Brussels Airlines, cabinepersoneel Brussels Airlines, Brussels Airport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni