| Westland Shopping in Anderlecht. (archiefbeeld)

Nederlandse geldschieter verliest interesse in Westland Shopping

© BRUZZ
13/05/2024

Eurocommercial, een Nederlandse investeerder, is niet langer geïnteresseerd in het Westland Shopping Center in Anderlecht. Dat schrijft de krant De Tijd. Eurocommercial is niet meer in gesprek met eigenaar AG Real Estate over een instap in het winkelcentrum.

AG Real Estate, een van de belangrijkste vastgoedeigenaars van het land, bekijkt de verkoop van Westland in Anderlecht, meldde De Tijd begin mei.

De Nederlandse groep Eurocommercial heeft enkele voorbereidende discussies gehad om een belang te nemen in Westland Shopping, maar die werden beëindigd. In een persbericht laat het bedrijf weten dat ze niet langer naar het dossier kijken.

Het winkelcentrum aan de Brusselse Ring kwam in 2012 deels in handen van AG Real Estate en sinds 2020 is de vastgoedreus de volledige eigenaar. De voorbije jaren investeerde het bedrijf ongeveer 100 miljoen euro in de renovatie en uitbreiding van het complex. Met een oppervlakte van 50.000 vierkante meter en 110 winkelpanden is Westland een van de grootste shoppingcentra van België.

De groep is eigenaar van drie Brusselse complexen: Westland, City2 in de Nieuwstraat en The Mint aan het Muntplein.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni