Toeristen brachten 2,2 miljard euro aan toegevoegde waarde in laatje in Brussels Gewest

© Belga
27/03/2024

In 2022 hebben toeristen in Brussel 2,2 miljard euro aan directe bruto toegevoegde waarde in het laatje gebracht. Dat is het geld dat door de consumptie van toeristen - zowel in toeristische als andere bedrijfstakken - binnenstroomt. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Het aandeel van de directe bruto toegevoegde waarde van toeristen is goed voor 2,5 procent van de bruto toegevoegde waarde in het gewest. Na de sterke daling in 2016 - als gevolg van de aanslagen in Brussel - nam de directe bruto toegevoegde waarde toe in 2018, maar ze slaagde er niet in het niveau van 2014 te bereiken. In 2022 lukte dat wel.

De volledige toeristische sector in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest heeft 4,8 miljard euro aan bruto toegevoegde waarde opgebracht, goed voor 5,5 procent van de bruto toegevoegde waarde in het gewest. Dat is de toegevoegde waarde gegenereerd door de toeristische bedrijfstakken, ongeacht of het al dan niet toeristen zijn die de producten en diensten gebruiken. Denk maar aan uitgaven die gebeuren in de horeca.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni