Eenrichtingsverkeer rond Basiliek wordt aangepast

© Google Maps / Peter Dhondt

Het circulatieplan rond de Basiliek van Koekelberg wordt in augustus aangepast. Dat gebeurt na overleg tussen Brussel Mobiliteit, de gemeentes Koekelberg en Ganshoren en minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A). Aan het principe van de testfase met eenrichtingsverkeer, die nog tot februari loopt, wordt wel niet geraakt.

De PS-afdeling van Koekelberg, in de oppositie in de gemeente, had begin deze maand flink wat kritiek gespuid op de testfase. "Ik ken niemand die tevreden is met de situatie," zegt Ahmed Laaouej (PS).

Maar fundamentele veranderingen aan het eenrichtingsverkeer zitten er niet meteen aan te komen. Het kabinet van mobiliteitsminister Smet (SP.A) is formeel: aan de testfase, gevraagd door Brussel Mobiliteit en de MIVB, wordt niet geraakt. "Er worden nu aanpassingen gemaakt om de doorstroom op bepaalde punten te verbeteren. Daarom evalueren we de test voortdurend," klinkt het. 

In de loop van augustus zullen de kruispunten van de Landsroemlaan met de Broustinlaan (Ganshoren) en van Emile Bossaertlaan met de Segherslaan (Koekelberg) aangepakt worden. Er komen signalisatieborden bij en de groentijden van verkeerslichten worden aangepast, om een verbeterde verkeersstroom mogelijk te maken.

De betonblokken die de middenberm van de Bossaert- en Sermonlaan versperren, worden weggehaald. De begeleidingscommissie van het project moet de aanpassingen wel nog formeel goedkeuren. 

De eerste grote evaluatie van het project komt er eind september. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?