Zondag begint de dag in veel streken droog met opklaringen, afgezien van enkele lokale buien, ook in Brussel. Later op de dag wordt het zwaarbewolkt met buien vanaf de Franse grens die lokaal fel kunnen zijn. Er is ook kans op enkele donderslagen en windstoten, meldt het KMI.

De temperaturen liggen zondag tussen 10 en 14 graden ten zuiden van Samber en Maas. Elders wordt het tussen 14 en 16 graden. De wind waait eerst matig en daarna vrij krachtig. Tijdens stevige buien zijn er rukwinden tot 70 km/u mogelijk.

Maandag is het in de meeste streken droog met enkele opklaringen. Opnieuw neemt de bewolking in de loop van de dag echter toe met regen of buien vanaf de Franse grens. Lokaal kan die neerslag vrij intens zijn en is er kans op een donderslag. De maxima liggen tussen 10 en 16 graden.

Op dinsdag wordt het wisselend bewolkt met enkele buien en temperaturen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 15 graden in het westen. Vooral aan zee en in de Ardennen kan de wind soms vrij krachtig uit de hoek komen met rukwinden tot 50 km/u.

Woensdag bereikt een nieuwe regenzone ons land vanaf het westen en zijn er rukwinden tot 50 à 60 km/u. De temperaturen klimmen niet hoger dan 14 graden.

En ook donderdag gaat het regenen en is er kans op rukwinden, tot 80 km/u of meer.

Vrijdag is het wisselend bewolkt met enkele buien en iets lagere maxima van 8 tot 12 graden. Volgend weekend bereikt een nieuwe depressiekern mogelijk de Britse eilanden, wat de kans op regen en wind opnieuw zou doen toenemen. De temperaturen liggen dan tussen 8 en 12 graden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni