Union verloor zaterdagavond voor de eerste keer in eerste klasse B. Cercle Brugge klopte de Brusselaars met 2-1.

Union Saint-Gilloise begon met dezelfde elf die vorige week een punt pakten tegen Antwerp. In een gelijkopgaande eerste helft hadden Martens en Fauré de beste kansen voor de bezoekers. De start van de tweede helft was voor Union met kansen voor Rajsel en Wallaert. Daarna trok Cercle het laken naar zich toe. De ingevallen Soumah zorgde voor de openingsgoal. USG vocht terug. Een knappe infiltratie in de zestien van Cabeke die Rajsel serveerde: 1-1. De vijfde goal in vijf wedstrijden al voor Rajsel die topschutter is in 1B. Maar Cercle zette goed door in het laatste halfuur. Een hele mooie krul in de linker bovenhoek van Brusselaar Ivan Yagan in minuut 89 bezorgde Cercle de verdiende zege. Door de nederlaag zakt Union naar de vierde plaats in het klassement op drie punten van leider Lommel.