Elsene bant alcohol aan vijvers

© Heleen Rodiers

Burgemeester Dominique Dufourny (MR) van Elsene bant vanaf vrijdag alcohol na twee uur 's nachts aan de vijvers van Elsene, vlakbij het Flageyplein. Ook de Belvédèrestraat en het Heilig-Kruisplein, naast het Flageygebouw, worden 's nachts alcoholvrij. "Dit verbod moet de rust in de buurt doen terugkeren," zegt de burgemeester.

De burgemeester vaardigt het alcoholverbod uit na verschillende klachten van buurtbewoners en handelaars uit de buurt. De openbare veiligheid en netheid van de buurt hebben zwaar te lijden onder de populariteit van de buurt.

Tussen twee uur en vier uur 's nachts zal je geen alcohol meer mogen drinken op het Heilig-Kruisplein, naast het Flageygebouw, de Belvèderestraat en rond de vijvers van Elsene.

"Er was op een gegeven moment zodanig veel volk op straat, dat zelfs de horeca-uitbaters niet langer de netheid konden garanderen," zegt de burgemeester in de krant Le Soir

Ook op de terrassen in de zone, zoals bijvoorbeeld het populaire terras van café Belga op het Heilig-Kruisplein, zal het besluit moeten worden nageleefd. Deze beslissing zal geen impact hebben, omdat die terrassen op hetzelfde uur sluiten.

Opgelucht
De zaakvoerders zijn op de hoogte gebracht en onthalen de maatregel met veel opluchting, klinkt het in een mededeling van de gemeente. 

De politie zal vanaf dit weekend de zones controleren op inbreuken. Er komen ook veertien infoborden met uitleg op het Heilig-Kruisplein, aan de vijvers en in de Belvédèrestraat.  

Pas wanneer het probleem zich ook naar het Flageyplein zelf verplaatst, zal het verbodsgebied uitbreiden. 
 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?