Elsene duurste gemeente van België

© Lieven Van Assche

Brussel heeft nog steeds de duurste woningen van België met Elsene als koploper. De stijging van de woningprijzen gaat in Brussel wel een stuk trager dan in Vlaanderen en Wallonië.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers die de FOD Economie publiceerde voor het eerste semester van 2017.

Elsene duurst, Molenbeek goedkoopst
Een gewoon woonhuis in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kostte in het eerste semester van dit jaar 404.385 euro. Ter vergelijking: in Vlaanderen is de gemiddelde kost 233.382 euro, in Wallonië slechts 160.578 euro.

Binnen het Brussels gewest is er echter grote variatie. Voor een woonhuis in Elsene is het gemiddelde bedrag 651.589 euro, in Sint-Jans-Molenbeek is dat maar 268.649 euro.

Kleinste stijging
In vergelijking met de andere gewesten stijgt de prijs in Brussel het traagst: 0,7 procent voor gewone woonhuizen en 0,5 procent voor appartementen, flats en studio's. Voor villa's, bungalows en landhuizen is er zelfs sprake van een daling van 0,7% ten opzichte de prijzen van 2016.

In heel België werden de gewone woonhuizen in vergelijking met 2016 6,3 procent duurder. De prijs voor villa's doet het met 5,3 procent iets beter, terwijl appartementen een stijging in prijs zagen van 1,7 procent.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?