Europaziekenhuizen beperken ereloonsupplementen

© care4health.be
| Het Sint-Elisabethziekenhuis

De Europaziekenhuizen, waaronder Sint-Elisabeth in Ukkel, zullen vanaf 1 januari de ereloonsupplementen beperkten tot maximum 200 %.

Het ereloonsupplement, wat een arts mag vragen bovenop zijn of haar honorarium omdat u in een eenpersoonskamer ligt, wordt vanaf 1 januari 2019 beperkt tot maximum 200 procent. Dat geldt voor de vier Europaziekenhuizen: Sint-Elisabeth in Ukkel, Sint-Michiel in Etterbeek, het Bella Vita Medical Center in Waterloo en de Externe Raadpleging in Halle.

De maatregel komt er onder meer na een oproep van minister van Volksgezondheid Maggie De Block om een “extra inspanning” te doen om ziekenhuizen toegankelijk te houden. “Het zijn de ziekenhuisartsen zelf die ervoor gekozen hebben om de ereloonsupplementen te plafonneren”, zegt woordvoerster Jennyfer Doria aan BRUZZ.

De Europaziekenhuizen zijn, naar eigen zeggen, de eerste privéziekenhuizen die de supplementen beperken. In andere Brusselse ziekenhuizen lopen deze extra kosten die gepaard gaan met het kiezen van een privékamer vaak op tot 300%.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?