Europese top zorgt voor verkeershinder aan Schuman

Perimeter.png
© Stad Brussel
| Het Schumanplein, de Wetstraat tussen het Schumanplein en de 'RĂ©sidence Palace', de Froissartstraat en de Justus Lipsiusstraat zijn niet toegankelijk voor verkeer.

In de gebouwen van de Raad van de Europese Unie vindt sinds gisteren een ontmoeting plaats tussen verschillende Europese staats- en regeringsleiders. Het topoverleg brengt de nodige verkeershinder met zich mee in de Europese wijk. Dat komt onder andere omdat de Reyerstunnel is afgesloten en er aan het Schumanplein een veiligheidsperimeter is ingesteld.

Sinds gisteren 12 uur vindt in Brussel aan het Schumanplein Europees topoverleg plaats tussen verschillende staats- en regeringsleiders. Om die in alle veiligheid te laten verlopen heeft de politie een veiligheidsperimeter ingesteld die pas vanavond wordt opgeheven aan het einde van de top. Het Schumanplein, de Wetstraat tussen het Schumanplein en de 'RĂ©sidence Palace', de Froissartstraat en de Justus Lipsiusstraat zijn niet toegankelijk voor verkeer.

Enkel voertuigen die over een specifieke accreditatie beschikken mogen alsnog de perimeter betreden. Ook buurtbewoners kunnen alleen op vertoon van hun identiteitskaart en specifiek doorgangsbewijs tot bij hun huis geraken. De accreditaties kunnen verkregen worden via de website van de Brusselse politie.

Bussen en trams die zich normaal in de perimeter begeven worden omgeleid. De metro rijdt normaal, maar station Schuman is wel afgesloten. Het spoorwegstation met dezelfde naam wordt wel bediend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
Vooraan op BRUZZ

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?