Extra treinen naar de kust

© Twitter

Wie aan de kust wil gaan genieten van het mooie weer, kan rekenen op extra treinen. De NMBS speelt in op het zomerweer en legt vanuit Brussel dagelijks drie extra treinen in naar Blankenberge. “Naar Oostende is ons aanbod al uitgebreid, vanuit Brussel Zuid zijn er al drie rechtstreekse treinen per uur”, zegt Dimitri Temmerman van de NMBS.

Concreet worden er vanaf dinsdag tot vrijdag drie extra treinen ingelegd naar Blankenberge. Twee ervan vertrekken uit Leuven, om kwart over acht en kwart over negen. Een derde vertrekt iets over half elf in Brussel-Noord.

“Onze zomerregeling voorziet sowieso al meer treinen naar de kust, maar nu de temperaturen stijgen willen we nog meer mensen kunnen vervoeren”, zegt woordvoerder Temmerman. “Drie extra treinen lijkt misschien niet veel, maar wij zetten er ook in real time op in. Als blijkt dat er een massa mensen in Brussel op het perron naar de kust staat te wachten, kunnen wij ad hoc beslissen om er nog één extra in te leggen.”

Weekend
“De kans is trouwens groot dat we ook dit weekend nog extra treinen zullen inleggen. Ook zaterdag en zondag zijn warme temperaturen voorspeld.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?