Fietshandelaars klagen oneerlijke concurrentie aan

© PhotoNews

Verschillende kleine, lokale bedrijven en speciaalzaken klagen de oneerlijke concurrentie aan. Volgens hen is het concurrentievervalsing dat supermarkten en doe-het-zelfzaken open zijn en lokale zaken niet.

"Fietshandels moeten gesloten blijven maar doe-het-zelfzaken en supermarkten mogen wel open zijn en verkopen fietsen op het ogenblik dat er een grote vraag naar is. Dat is oneerlijke concurrentie", zei Filip Rylant van Mobiliteitsfederatie Traxio.

Ook Toon Bossuyt, de ceo van het Belgisch verfbedrijf Boss Paints met 60 winkels onder de naam Colora, klaagt die concurrentievervalsing aan. "Wij hebben ons de voorbije dagen uit de naad gewerkt om zaterdag veilig open te gaan. Nu vrijdagavond bleek dat dat niet kan, zijn we ontgoocheld. Waarom mogen grote ketens wel open en kleine lokale, familiale bedrijven niet? Terwijl de geest van de wet toch duidelijk is dat mensen zich in hun kot zinvol moeten kunnen bezig houden", aldus Bossuyt.

De Nationale Veiligheidsraad besliste woensdag dat doe-het-zelfzaken en tuincentra opnieuw open mogen onder dezelfde voorwaarden als de supermarkten. Welke winkels exact onder die nieuwe regel vallen en vanaf wanneer ze de deuren weer mochten openen, raakte echter pas vrijdagavond bekend, na de publicatie van het ministerieel besluit daarover in het Staatsblad

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?