Flat uitgebrand in Sint-Jans-Molenbeek

Archiefbeeld.

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek heeft donderdagvoormiddag een brand gewoed in een flatgebouw van vier verdiepingen. Daarbij vielen geen gewonden maar één vrouw moest door de brandweer met een luchtladder in veiligheid gebracht worden. Door de brand is één flat onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Het vuur in het flatgebouw in de Nicolas Doyenstraat brak donderdagvoormiddag omstreeks 10.50 uur uit, in de keuken van een flat op de derde verdieping. De bewoonster verwittigde zelf de hulpdiensten en meldde daarbij dat ze door de brand haar flat niet uit kon. Ze kreeg de raad zich schuil te houden op haar balkon en daar kon de brandweer haar met een luchtladder evacueren. De andere bewoners hadden het gebouw op eigen kracht kunnen verlaten.

De brandweer slaagde erin het vuur te blussen, maar er is heel wat schade in de getroffen flat. De nutsvoorzieningen zijn er ook afgesloten zodat de flat tijdelijk onbewoonbaar is. De bewoners van de andere appartementen konden naar hun woningen terugkeren nadat de brandweer die had gecontroleerd op de aanwezigheid van koolstofmonoxide.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?