Geen cash meer in nieuwe Brusselse Carrefour

© PhotoNews

De nieuwe geautomatiseerde winkel die Carrefour binnenkort in het Brusselse centrum wil openen, zal geen cash aanvaarden. Dat bevestigt een woordvoerder van de keten.

In de nabijheid van de Brusselse Grote Markt plant Carrefour binnenkort de opening van een geautomatiseerde winkel, die 24 uur op 24 open zal zijn, zeven dagen op zeven. De winkels zullen werken zonder kassa's en rekken. De Brusselse winkel zal de eerste in z'n soort.

Geen cash-geld

Het is de bedoeling dat de klanten online bestellingen plaatsen en ze dan komen afhalen, of ter plaatse bestellingen plaatsen. Maar meer informatie wil Carrefour vandaag nog niet kwijt. Wel weten we dat de winkel geen cash geld zak aanvaarden. Dat staat nu al te lezen op de etalage en het wordt aan BRUZZ bevestigd door Baptiste van Outryve, woordvoerder van Carrefout.

Dat zal gelden voor alle winkels van het nieuwe concept. Klanten zullen hun bestelling online kunnen betalen, of eventueel ter plaatse. Maar dan digitaal of elektronisch. Het is voor alle duidelijkheid niet de bedoeling van Carrefour om cash ook in andere supermarkten te bannen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?