Geen monsterfiles in Brussel door gesloten Hallepoorttunnel

© Belga
19/05/2017

De volledige afsluiting van de Hallepoorttunnel voor waterdichtingswerken zorgt vrijdag voor een iets moeizamere ochtendspits op de Brusselse Kleine Ring, maar de grote files blijven uit. "De informatiecampagne om de bestuurders op voorhand zoveel mogelijk te informeren, heeft zijn effect niet gemist," stelt Brussel Mobiliteit.

In de richting Zuid moeten bestuurders vrijdagochtend rekenen op 15 minuten vertraging, in de richting van Basiliek is dat 10 minuten en in de hele buurt is er ongeveer 5 minuten vertraging. "Het is iets drukker dan anders, maar al bij al valt het mee," zegt Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit.

De pogingen van Brussel Mobiliteit om de automobilisten op voorhand zoveel mogelijk te informeren, hebben volgens Paemen hun effect niet gemist: "Afgelopen dinsdag zijn we aan alle kruispunten in de buurt gaan flyeren, er hangen affiches in het straatbeeld, we hebben veel ingezet op sociale media en we hebben een radiospot uitgezonden. We hebben deze keer echt veel inspanningen gedaan," vertelt Paemen.

De Brusselse Hallepoorttunnel is sinds vandaag/vrijdag tot 28 juni volledig afgesloten, om de waterdichting te hernieuwen. Het gaat om de derde van in totaal zes fases in de volledige renovatie van de tunnel. Die moet tegen 2019 afgerond zijn. Brussel Mobiliteit raadt bestuurders aan om de buurt rond de Hallepoorttunnel nog tot 28 juni zoveel mogelijk te vermijden en indien nodig voor alternatieve vervoersmogelijkheden te kiezen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: actua , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni