Geen sporen van asbest na brand lege passagierstrein in Schaarbeek

© Twitter @stationschefMBO

Na de brand die maandagavond een oude trein in de as legde in Schaarbeek, zijn voorlopig geen sporen van asbest aangetroffen. Dat meldt Mégane Guyonnet, woordvoerster van de gemeente Evere. De omgeving van de brand wordt wel nog verder onderzocht.

De brand in het rangeerstation in Schaarbeek brak maandagavond rond 19.30 uur uit in een lege passagierstrein. Het ging volgens Infrabel-woordvoerder Arnaud Reymann om een oude trein, bestaande uit een viertal wagons, die gesloopt zou worden.

De Brusselse brandweer was snel ter plaatse en had de brand rond 20.30 uur geblust, maar de trein raakte wel zwaar beschadigd. Bij de brand vielen geen gewonden, maar de gemeente Schaarbeek laat onderzoeken of er bij de brand asbest is vrijgekomen, al gaat dat vooral om een voorzorgsmaatregel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?