Geen stedenbouwkundige vergunning voor voetgangerszone

© Ivan Put

De stedenbouwkundige vergunningen voor de heraanleg van de voetgangerszone in het centrum van Brussel zijn ingetrokken. Dat laat het kabinet van minister-president Rudi Vervoort weten.

Na overleg tussen Brussel-Stad en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gewest is beslist de vergunningen voor een heraanleg van de voetgangerszone in te trekken. De beslissing komt er na het advies van de Auditeur van de Raad van State. Die volgde eerder de klacht van twee Brusselse handelsverenigingen. De verenigingen zijn onvoldoende gehoord in het openbaar onderzoek en in de overlegcommissie, zo luidt de klacht. De Raad van State moet zich hier nog over uitspreken. Maar op een beslissing is dus niet gewacht. Volgens het kabinet-Vervoort komt de timing van de werkzaamheden in de voetgangerszone niet in het gedrang. Een nieuwe vergunning zou er uiterlijk tegen het einde van het jaar komen. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?