Gereedschapsbib Tournevie zoekt nieuwe thuis

© Tournevie

Het systeem van een bibliotheek, maar dan met gereedschap: dat is Tournevie. Wie jaarlijks lidmaatschap betaalt, krijgt ongelimiteerd toegang tot een assortiment van gereedschap, af te halen en terug in te leveren in de Marollen. Vanaf oktober zit Tournevie echter zonder locatie.

“Onze locatie was tijdelijk, dat wisten we,” vertelt Olivier Beys, communicatieverantwoordelijke voor Tournevie. “Om Tournevie grootser aan te pakken zochten we daarom een locatie waar we bijvoorbeeld ook een atelier konden opzetten. Maar door een ongelukkige samenloop van omstandigheden zijn zowel de locatie waar we het oog op hadden, wat verder in onze huidige straat, als de locatie waar we nu nog huizen, naar andere projecten gegaan.”

Tegen 29 september moet alle uitgeleende gereedschap terug worden ingeleverd zodat het materiaal in een opslagplaats kan worden ondergebracht.

Beys ziet Tournevie liever eerder dan later terug van start gaan, maar vindt dat het project deze tijd ook nuttig kan gebruiken: “We zouden graag een atelier ter beschikking kunnen stellen van mensen die bijvoorbeeld op hun appartement niet willen timmeren en zagen. We willen Tournevie ook meer uitbouwen tot een ontmoetingsplaats. We kunnen nu van de gelegenheid gebruikmaken om die ideeën in plannen om te zetten.”

“Idealiter vinden we zo snel mogelijk een nieuwe plek, die aantrekkelijk, toegankelijk en zichtbaar is. Dat is niet altijd allemaal compatibel, natuurlijk. Maar alle suggesties zijn welkom!," lacht Beys. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?