Gewonde bij brand in Hoogstraat

© PhotoNews
| De Brusselse brandweer rukte uit.

Bij een brand in de Hoogstraat is woensdagnacht een persoon lichtgewond geraakt. Dat meldt de Brusselse brandweer. Het gebouw waar het vuur woedde, is zwaar beschadigd en tijdelijk onbewoonbaar.

Het vuur in het gebouw werd rond 23u30 opgemerkt. Bij aankomst van de brandweer was er al een dikke rookpluim merkbaar. Een deel van de bewoners had het pand al kunnen verlaten en de anderen werden door de brandweer geëvacueerd. Eén van de bewoners liep wel lichte brandwonden op en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer slaagde erin het vuur te blussen maar de derde en vierde verdieping liepen zware brandschade op. Op de tweede verdieping en in de traphal is er ernstige waterschade door de bluswerken. Om de brand te blussen moest de brandweer ook een deel van de dakpannen verwijderen. Die werden nadien wel teruggelegd om bijkomende schade door de regen te vermijden.

Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?