| Het fresco kreeg de naam 'Solastalgie', ofwel eco-angst.

Gezien: nieuwe muurschildering in Laken illustreert ‘eco-angst’

EC
© BRUZZ
09/10/2021

In de Victor Mabillestraat in Laken is zaterdag een nieuw fresco ingehuldigd als onderdeel van de Striproute. Het is al de 64ste muurschildering op dat parcours. Het nieuwe fresco illustreert de angst die bij sommige jongeren leeft over de klimaatverandering.

De muurschildering kreeg de naam ‘Solastalgie’, een andere benaming voor dit soort ‘eco-angst’. Volgens een recente studie in tien verschillende landen, die in september gepubliceerd is in het vakblad The Lancet, zijn 6 op de 10 jongeren ‘zeer tot extreem bezorgd’ over de klimaatverandering. Driekwart van hen vindt de toekomst beangstigend, aldus de studie.

“Het is voor de Stad Brussel van groot belang dat de Striproute ook de realiteit van de burgers weerspiegelt. Dus ook hun angsten en hun zorgen”, zegt Brussels schepen van Stadsvernieuwing Arnaud Pinxteren (Ecolo), verantwoordelijke voor de Striproute.

Dat de themamuur zaterdag is ingehuldigd, is niet toevallig. Het is de dag voor er een nieuwe klimaatmars door Brussel trekt.

Meer vrouwen

Het fresco is te zien aan huisnummer 6 in de Mabillestraat. Het is gemaakt door de Franse illustratrice en striptekenares Eva Roussel. “Voor de nieuwe muurschilderingen op de Striproute wordt voorrang gegeven aan vrouwelijke auteurs en personages”, zegt Pinxteren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni