Vierjarig kind in Haren wel degelijk overleden door overdosis methadon

© Belga
11/04/2024

De vierjarige jongen die in januari in Haren overleed, is inderdaad gestorven aan een overdosis methadon, zoals meteen na de feiten vermoed werd. Dat heeft de autopsie uitgewezen, zo meldt Het Laatste Nieuws. Het Brusselse parket bevestigt het nieuws. Hoe de jongen het verdovende middel in handen heeft gekregen, wordt nog verder onderzocht.

Het overlijden vond zaterdagnamiddag 13 januari plaats in een nieuw sociaal appartementsblok in de Middelweg in Haren. Het kind, het vierjarige zoontje van een vrouw die er op de tweede verdieping woont, werd onwel. Hij werd overgebracht naar het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola, en overleed daar.

Al snel rees het vermoeden dat het kind een methadonpil had ingenomen van een onderbuurvrouw. Die kickte met het vervangmiddel af van een zware heroïne- en cocaïneverslaving.

De vrouw werd ondervraagd en gaf toe dat ze een zestal weken eerder een potje methadon was kwijtgespeeld. De onderbuurvrouw zelf had een alibi voor het moment van de feiten en werd na haar verhoor door de politie in januari vrijgelaten.

Het Brusselse parket opende een onderzoek en liet een autopsie en een toxicologisch onderzoek uitvoeren. Uit de resultaten van die onderzoeken is gebleken dat het kind effectief gestorven is aan een overdosis methadon.

"De omstandigheden van hoe dit is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk", zegt parketwoordvoerder Yasmina Vanoverschelde. "Het onderzoek is nog lopende."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni